#FlashmobSogo 505 yang tak menjadi...


Nora Reformis antara yang mengambil bahagian...

Sejak jam 12 tengahari lagi aku sudah berada dipersekitaran Sogo untuk memerhatikan aktiviti Flasmob Sogo #505 yang dikatakan "acara pemanas badan" sebelum Himpunan Blackout 505 yang dijangka bakal diadakan pada 22hb Jun akan datang.Menjelang jam 1:30 tengahari persekitaran Sogo masih kelihatan tenang dengan hanya beberapa kerat peserta dan anggota polis yang berjaga disitu walaupun dikhabarkan ianya akan bermula jam 2:00 petang.

Dianggarkan kehadhiran untuk Flashmob ini tidak sampai 50 orang,yang dilihat ramai berkumpul adalah pengunjung pengunjung Sogo yang ingin tahu apa yang berlaku dan para petugas media yang sibuk merakamkan gambar.Tepat jam 3:00 petang polis dari IPD Dang Wangi mula bertindak menangkap para peserta yang ingkar setelah diminta bersurai sebelumnya.Seramai 17 peserta telah ditangkap dan dibawa ke IPD Dang Wangi dan Flashmob pun berakhir.Kalau korang tanya aku aku akan kata belon propaganda Blackout 505 ini dah kempes...

Paling kelakar Safwan Anang yang cakap bergegar tadi rupa dapat meloloskan diri bila polis mula menangkap para peserta.Hero jenis apa yang lari tinggalkan kawan kawan ni?

Gambar gambar yang sempat aku rakamkan...

SILA KLIK UNTUK IMEJ LEBIH BESAR


Terkejut aku bila Jalan Sultan Ismail berhampiran persimpangan Maju Juction
lengang walaupun jam 12 tengahari hari Sabtu?




Persimpangan Pertama/Sogo jam 1:00 tengahari






Kelihatan beberapa anggota polis disitu


Nora Reformis adalah antara peserta yang awal disitu



Jam 1:30 pm yang ramai kat tangga tu jurugambar media


Lainkalilah sebab sudah Kalahlah...




Ini 'Ikon' apa saja himpunan yang melibatkan pembangkang..




Cinabeng penghasut yang aku confront depan IPD Dang Wangi..












Cinabeng DAP?




Ini "BARANG WAJIB" kalau Pas tumpang tui..


Tong Derma Kilat..





Siap guna Bulan Ramadhan nak rembat duit...







Ini dah macam karnival..




PKR dan DAP tidak dapat dipisahkan...



Polis mula meminta penganjur bersurai..



Tapi mamat berjanggut yang dikatakan pengerusi apakenama keras kepala...




Safwan Anang berambut pendek hasil gunting rambut free dalam lock-up


Dah lah pakcik ni OKU..nak cari makan pun sussah sebab pendapatan
dia tadi "dirembat" Tabung Derma Pas..


Tapi dia gesek gak biola kerana nak cari makan...






Ini dah tentu gang Muslimat Pas kaki pau derma orang ramai...


Safwan Anang yang berlagak hero tapi akhirnya lari tak cukup tanah
bila Polis mula buat tangkapan...kah kah kah






Ini "hero" segala "hero" yang angkut anak bini sekali datang Flashmob ini..


Punyalah garang...


Nantikan dialog poyo perbualan dia dengan anak bini dia dari dalam Black Maria...








Dua tong sekali hadap..













Flashmob dah mula menganggu lalu-lintas..



Tabung Sumbangan Program Ihya Ramadhan...kah kah kah


Safwan Anang juara lari pecut bila polis mula buat tangkapan..
Hero jenis apa yang biarkan kawan kawan kena tangkap ni?


Muslimat ini dah mulakan operasi "merembat" pendapatan pemuzik OKU depan Sogo



Kesian pakcik OKU ini dipaksa berhenti menggesek biola sebab orang orang
gila nak berucap guna loud-hailer...kejam betul budak budak ni.


Baru dapat tiga hengget...yang lain masuk Tabung Pas







Korang perasan yang Cinabeng ini sorang je duk arak bendera DAP?






Ini salah sorang anak "hero" kita yang jap lagi kena tangkap..
Datang Flashmob bawak anak bini...







Black Maria sudah lai...




"Hero" dah kena tangkap...


Masa ini agaknya Safwan Anang lari tak cukup tanah..




Polis tengah buka gari "hero" kita dalam Black Maria




Dialog "hero" kita dengan anak bini dia kat luar...
"Along tolong tenguk adik adik dan mama ya..?",pesan dia kepada anak dia yang berumur 6 tahun.
Apa punya bapak usung anak bini buat demo tepi jalan..


Ini imej anak bini dia yang memerhatikan suami dan bapa mereka digari dan
dibawa dengan Black Maria.Ada akai ka?










Yang ini cemas cemas...nasib baik pandai berlakon














Mamat pakai spec ini nak tunjuk hero nak maki hamun polis...
Last last dapat gelang free...


Pandai lak meraung,'Sakitttt lah.!" bila gari tu terketak sikit..


Mamat yang ini pun sama gak...





Orang lain naik Black Maria diaorang jalan kaki je ke IPD Dang Wangi..




Ini bukan peserta tapi pengunjung Sogo selepas show percuma selesai..



Red Bean Army?



Semua berkampung depan IPD Dang Wangi akhirnya..




RBA pun ikut serta..




Yang baju hitam ini "my kind of army"...hik hik

22 comments:

Anonymous said...

Blogger Pundek RACIST

Anonymous said...

bodoh bangang gak ko ye admin...racist gile...xpelah da bapak ko ajor gtu, gtula ko yep...

Anonymous said...

Ha ha rba mare la..... Aku peduli apa....

Anonymous said...

Kalau aku la, aku tumbok muka Cina Dapigs lahanat tu.. dasar PENDATANG!!!

Anonymous said...

huhu apa punya bongok, sendri buat blackout, sendri tunjuk perasaan, lepas tu ajak orang lain buat kerja bongok korang, binatang pun tak bongok macam korang..

Anonymous said...

Sialan punya melayu masih terikut ikut dgn hasutan cina2 DAP. Melayu2 yg tak sedar diri tu elok baca buku sejarah la. Cuba pikir apakah jasa2 DAP kepada org melayu?. Jgn kita org melayu sibuk nak ikut telunjuk babi2 ni semua. Padan muka kat beruk2 tu yg buat demo. Konon nak tunjuk terer.Baru ada akai!

Anonymous said...

gila ko apa..ko ingt hebat sgt kaa..sialll

Anonymous said...

Hahaha geng2 beruk buat demo!!! Tu dah kaya sangat la tu sampai ada masa pegi jadi beruk orang lain hidup susah nak cari duit! Yang beruk2 ni tak payah cari duiy sebab dah kaya sangat boleh bagi anak cucu cicit makan agaknya makin melampau puak2 sial babi ni haram jadah huru hara negara ni kau tangung la nati cucu cicit kau hidup susah nati BODOH!!!

Anonymous said...

rba mengamuk diatas...bodo cinabeng.. klaka klaka...50 0rg jek.. dalam 7-8 ratus bleh trima gak arr....yang paling heran tu..dah terbukti diorang kena kencing tapi nk wat demo lagik???kalau x sokong bn pon..toksah laa bangang sangat...

Anonymous said...

speed dating questions for coworkers http://loveepicentre.com/testimonials/ blind dating sex movies
dating g l guitars [url=http://loveepicentre.com/articles/]dating culture usa 1945[/url] dating over fourty
dating game to download [url=http://loveepicentre.com/]dating the dumped[/url] marital affair dating [url=http://loveepicentre.com/user/rafiluve_4u/]rafiluve_4u[/url] really free online dating service

Anonymous said...

Anon 7:24 Pm.
Kau ingat kau hebatlah jilat pungkoq Cina mengaku cerdik...
Aku nak suruh ko buat satu test..
Nama ujian ini "Aku Sayang Cina".

Ko pergi Petaling Street tanya harga barang dan tanya boleh kurang tak lepas tu blah pegi kedai lain...

Aku nak tenguk ko boleh keluar Ptlg St berjalan ke..merangkak ke...atau naik ambulan.

Lepas tu mungkin ko akan mengerti erti RASIS...

Melayu Bangang !!

Aku Peduli Apa @ APA said...

Korang yang panggil diri korang semua Saya Anak Muda Malaysia (SAMM)atau Solidariti Anak Muda Malaysia ingat korang cerdik sebab la ni duduk kat U.

Tahun 98 masa Idola korang kena sepak dengan Tun M,korang pun masih pakai pampers pakai buang.La ni dah tumbuh bulu lebat sikit dah rasa hebat nak jadi pembela dia konon...

Aku ingat emak bapak korang kalau tahu perjuangan bodoh korang diaorang pun malu..

Aku Peduli Apa @ APA said...

Korang tak lalui Sejarah 13 Mei..
Korang tak tenguk dengan mata kepala korang macamana bangsa korang kena sembelih..

Jadi mana korang nak faham perasaan otai macam aku ini..

Kalau nanti ditakdirkan ada ahli keluarga korang (mintak dijauhkan)kena katok,kena aniaya atau lebih teruk kena bunuh dengan spesis ini baru korang tahu nilai Liberal sama rata sama rasa korang tu..

Sebelum itu semua berlaku keatas diri korang teruskanlah jadi monyet dan kera terlalak terlolong kat tepi jalan macam korang buat selama ini untuk memenuhi agenda diaorg tu.

YOU ALL DESERVE IT

Anonymous said...

Bagus ambil gambar byk2 baru kita tahu siapa yg jahat,jagalah anak yg kecil tu,kesian dpt bapa yg bodoh ,contoh apa yg ditunjukkan,tauladan apa....umur 6 Tahun dah tahu bapa Kena tangkap pasal buat kacau...kat di tempat Awam.

Anonymous said...

menentang waris legacy british@zionist dr terus mengkhianati watan malayu dan rakyat sah malaya adalah wajib...malayu telah terkeliru lebih 56 tahun..waris penjajah ni sama bangsa ..dgn payunganUNIted malay national organisation...

Anonymous said...

Waris legasi british aku tak nampak pada UMNO tapi waris raja mandaliar yang membuka pintu pada penjajah masuk ada la....anwar a.k.a peliwat negara!!!

Tun Faisal Ismail bin Aziz said...

kesian budak tu, hari bapa patut sambut sekali, dapat bapa yang bodoh, tak baca PAA, last2 naya kat anak dan isteri. ini bukan perjuangan, ini kebodohan. panglima perang dulu berjuang tak bawa anak bini ke tengah2 medan perang, selagi boleh lindungi keluarga mereka lindungi keluarga. Mungkin bapa yang bodoh ni, ada niat lain, pertama nak peralatkan anak isteri untuk raih simpati, kedua nak jadikan mereka perisai manusia untuk elakkan tindakan pihak berkuasa... hayun sungguh

megat merc said...

Tahniah admin blog ni kerana post pic yg cantik2.senang polis nk buat kerja nanti.nasib aku xkena deployed kt sana.klu x aku rembat sekor2..

Unknown said...

Level sekolah rendah..

Unknown said...

Level sekolah rendah..

YY said...

Kahkahkahkah! ramai Anon panas hati dgn kesialan ko APA. Tapi ko dah bantu pihak berkuasa kenal pasti muka-muka petualang yg tidak bertanggungjawab menggunakan anak-anak sendiri kerana terpengaruh dgn penipuan anwar brahim.

Hoii masa ko turun sini pakar-pakar urus persepsi BN yg dok kutuk UMB ada tak?

Anonymous said...

aku suka gamba last aje...
hahahaha...

-smh-

Jom Balun Kiri Kanan Atas Bawah

SEJARAH KERAJAAN KEDAH TUA

Penulisan Luar Kotak Pemikiran Biasa

GADGET CORNER

BLOGLIST APA - SILA KLIK BANNER

BLOGLIST APA - SILA KLIK BANNER
SEMUA LINK SAHABAT BLOGGERS APA BERADA DALAM BLOGLIST INI..SILA TINGGALKAN KOMEN DI APA BLOGLIST JIKA ADA BLOG YANG TERCICIR UNTUK DIMASUKAN
Powered by Blogger.

Ads 468x60px

Featured Posts